Specialist in audio hulpmiddelen voor slechtzienden en blinden

 

Over ons

De Webbox is een van de Audiomaatjes van Solutions Radio. Sinds 2006 specialist in audio hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking. Naast de Webbox zijn wij ook producent van de Go-box, de Go-app en Soundbox. De Go-box is een compact boxje, wat je aansluit via HDMI en vervolgens de ondertitels op TV voorleest. De Go-app kun je downloaden in Google Play of App store en deze leest, overal waar je bent, de ondertitels op TV voor. Je vindt hem onder Gesproken Ondertitels app en op go-app.nl  De Soundbox is een speciaal hulpmiddel dat wordt ingezet bij verkiezingen.

 

Onze missie

Wij zetten ons in om visueel beperkten alles te laten horen en beleven wat een niet-visueel beperkte ook ziet, leest of luistert. Een beperking mag geen reden zijn voor sociaal isolement. Noch mag een beperking de kennis van de actualiteit in de weg staan. Wij zien het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om oplossingen te vinden in relevante hulpmiddelen. Wij maken informatie en populaire media en cultuur eenvoudig bereikbaar voor blinden en slechtzienden.

Overname Solutions Radio

Per 1 Januari 2022 is Solutions Radio door Karel Raven overgedragen aan Falk Beerten. Hiermee is Solutions Radio zusterbedrijf geworden vanvan Lexima Reinecker Vision, Sensotec en Lexima

Lees hier het volledige persbericht

Webbox

Het alles-in-één hulpmiddel met eenvoudige bediening en goed voelbare toetsen. Luister naar gesproken nieuws, kranten, tijdschriften, boeken en radio. De Webbox wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Op de website staan duidelijke uitlegfilmpjes.


Go-box

Leest alle Nederlandstalige ondertitels op tv voor. Ook abonnee tv zoals Netflix. Eenvoudig aan te sluiten met een HDMI kabel. Ook te gebruiken in combinatie met de Webbox. Vergoeding door de zorgverzekeraar. Info en uitlegvideo’s op de website.


Go-app

Leest ondertiteling op tv voor via smartphone of tablet. Mobiele oplossing als je niet alleen thuis ondertitels wilt volgen. De “Gesproken-ondertitels”-app download je in de Appstore en Google Play. De eerste periode is gratis. Kijk verder op de website.